Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2018 18:09 - ЗА ЧУДОТВОРНИТЕ ИЗЦЕЛЕНИЯ НА ХРИСТОС
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
0



 ЗА  ЧУДОТВОРНИТЕ ИЗЦЕЛЕНИЯ ОТ ХРИСТОС

 

“Ето как нагледно ни се показва как Христовият Аз може да действува във всички съставни части на човешкото същество. И точно това е същественото. Евангелистът Лука, който в тази част на своето Евангелие се спира предимно върху лечебните въздействия на Аза и тяхното място във върховата точка от човешката еволюция, показва как Христос трябваше да проникне в човешкото астрално, етерно и физическо тяло. В същото време Лука посочва и великия идеал на човечеството: вгледайте се във вашето бъдеще; днес вашият Аз – според степента на неговото развитие – е твърде слаб. Обаче постепенно той ще извоюва пълно господство над астралното, етерното и физическото тяло, и ще ги преобрази напълно. Пред вас се изправя великият идеал на Христос, показващ на човечеството бъдещата власт, която Азът ще упражнява над астралното, етерното и физическото тяло”.

                                                Д-р Рудолф Щайнер

 

Една част от чудесата, които е извършвал Исус Христос са мигновените изцеления на умиращи или неизлечимо болни.

В четирите Евангелия са представени излекуване, спасяване, извършвано моментално само с докосване на ръка или със слово на: слепи, парализирани, умиращи хора.

Но, най-добре те са показани от Евангелист Лука, ученик на Апостол Павел, който е посветен, но и лекар.

В древността чудотворните изцеления са ставали в Мистерийните храмове и центрове, извършвани от Посветени, наречени Йерофанти. От Духовния свят те са получавали могъща духовна лечебна сила, с която са лекували различни, тежки заболявания. Например в храмовете на Древен Египет.

Тогава това е било възможно, защото физическото тяло не е било така втвърдено както днес, а етерното тяло е излизало много извън очертанията на физическото тяло и на него е можело да се въздействува  оздравително, лечебно. Посветеният действал върху етерното тяло, а то възстановявало физическото тяло.

Но, по времето на Христос етерното тяло вече е било по-плътно свързано с физическото и такова лечение по-рядко е могло да се извършва. Хората постепенно изгубили власт над физическата материя, на лечебната сила достигаща до физическото тяло.

Тогава се явява Христос. Той показва извън Мистерийните храмове, публично, как с неговите Духовни, Азови  лечебни сили действа върху  неизлечими заболявания на физическото тяло – лечебни чудеса.

Христос е духовен лечител чрез Аза си с моментално оздравително действие върху всички тела. Исус Христос за първи път внася нова лечебна сила с импулсите на Своят Аз. По-рано лечителите са лекували  по душевен път или чрез етерното тяло на болния.

“Но, какво означава появата на Христос в света? Това, че когато човек правилно разбира Христос, той започва в пълна степен да си служи със своето себесъзнание, започва да насища с Христос цялото си Азово съзнание, превръща своят Аз в господар на всичко, което притежава: ето какво означава появата на Христос в света. И тъкмо този Аз, този съзнаващ в себе си Аз, отново ще извоюва всичко онова, което човечеството е изгубило в хода на времето. . . господството на този Азов принцип над човешкото физическо тяло” – пише д-р Рудилф Щайнер.

Христос владее такава могъща оздравителна сила, че само чрез слово, или докосване с ръка лекува неизлечими заболявания на физическото тяло. Христос показва как в бъдеще човешкият Аз ще разгръща могъща оздравителна Азова /Духовна/ сила във всички хора.

Когато в бъдещите хилядолетия хората овладеят цялата сила на Христовия Аз /”Не Аз, а Христос в мен”, както казва Апостол Павел/, тогава човешките Азове ще пораждат същите могъщи лечебни въздействия, каквито в миналото е упражнявал Христос при неизлечимо болни.

Има болести, които се коренят в душата, други в етерното тяло и трети – във физическото тяло. Христос с могъщите си Азови оздравителни сили лекува и трита вида заболявания.

 Изцеления от Христос според Евангелието на Лука

Евангелистът Лука добре разказва как Христос донася в света един Аз, който прониква във всичките човешки тела по такъв начин, че има лечебно въздействие върху цялостния телесен организъм.

В Евангелието на Лука е показано, че има болести, които произлизат от душата /астралното тяло/ на човека. Някои болести произхождат от лоши морални качества и недостатъци, които могат да предизвикват телесни и нервни заболявания. И днес също астралното тяло се натоварва когато мисли и усещания, породени от дисхармонията на околния свят, или в собствената душа, с които човек не може да се справи. И тогава те предизвикват така срещаните днес невротични състояния, даже у деца.

Но, демоничните изкушения които нападат човешката душа омраза, злоба, завист, властолюбие, сребролюбие, алчност, страхове, наркомания и пр. могат да предизвикат даже физически заболявания.

 Известният проф. Александър Чирков, сърдечен хирург  от дългогодишния си опит с лечението на сърдечно болни казва: “Злобата, завистта, омразата, алчността вредят  на сърцето повече, дори и от цигрите”.

По времето на Христос хората, чиито душевни недостатъци, грехове се проявяват като болести се наричали “обсебване”. Това са хора, чието астрално тяло се е поддало на изкушенията на демонични същества и предизвикват болестта.  Христос е излекувал  такива болни само с утешителни думи, или чрез докосване с ръка и “злото” е било прогонвано.

“И запрети му Исус и рече: Млъкни, и излез из него. И бесът го тръшна насред и излезе от него без да го повреди никак. И смаяха се всички, и разговаряха се помежду си и думаха. Що е това слово, че той с власт и сила повелява на нечистите духове да излезват?” /Ев. на Лука – гл. 4, ст. 35,36/.

 В тези случаи духовната лекуваща сила на Христос стига до душата /астралното тяло/. Това е примерът на Христос, че в бъдещите епохи добротата, любовта на един човек към друг могат да лекуват болести, да оздравяват самата човешка природа.

Друго чудо на излекуване от Христос е на болния наречен “разслабен”. Всъщност касае се при болния за изцеление на парализа. Тази болест е свързана с етерното /жизненото/ тяло. Духовните сили на Христос в тези случаи достигат не само до душата, но и до етерното тяло на болният. Когато Христос говори за “по-тежки грехове”, това означава, че е ангажирано етерното тяло. Когато е засегнато етерното тяло първо трябва да бъдат отстранени духовните болестотворни причини. И Христос най-напред казва: “Прощават ти се греховете”. Първо трябва да се премахне това, което е подкопало етерното тяло – грехът, и чак тогава е излекувана парализата “Стани и ходи”.

“И като виде Исус верата им, рече му: Человече, прощават ти се греховете ти”. . . Но за да познаете че Син Человечески има власт на земята да прощава грехове, /рече разслабленому/: Тебе думам: Стани и дигни одъра си та иди у дома си”. “И на часа стана пред тех, дигна това на което лежеше та отиде у дома си, и славеше Бога /Ев. на Лука- гл. 5, ст.20,24,25/.

Христос достига до тайните на душата /астралното тяло/ и на етерното тяло, където се крият болестотворните причини и лекува заболяванията, предизвикани от тях.

Но, причинителите на болести в самото физическо тяло са най-висшите тайни и най-трудно се лекуват.

Ако се отправи дума на омраза, тя наранява човека душевно, то е страдание за него. Такива могат да са взаимодействията на двама души. Те се усещат и възприемат. Но, най-трудно доловими, скрити са взаимодействията, които засягат физическото тяло. Напълно е скрита духовната активност в рамките на физическата материя. И следващото чудо на излекуване показва, че Исус Христос е господар и на физическото тяло. Той вижда през физическото тяло и разгръща лечебните сили чак  до болести, които се коренят във физическото тяло. Така, че Христос  лекува със Своите духовни сили, като обхваща целият организъм, с всичките му тела.

В Евангелието на Лука е разказано, как Исус Христос е извикан да спасява дванадесетгодишната дъщеря на Яир, която е близо до смъртта. Но, нейната  физическа болест е свързана с друга личност, която се корени в Кармата. Това момиче е свързано кармично с жената болна от дванадесет години от кръвотечение. Тук има тайна на числото дванадесет. Жената се доближава до Христос, докосва дрехата му и е излекувана моментално. Чак сега Исус Христос отива да спаси момичето, считано вече за мъртво. И Христос го съживява.

“И жена некоя си що имаше кръвотечение от дванадесет години, която бе издала на лекари всичкия си имот и не може да се излекува от никого, приближи се изотзад та се допре до полата на дрехата Му; и тоз час престана течението на кръвта й. . . Но той изпъди навън всичките, и хвана го за ръката, и извика и рече: Момиче, стани. И повърна се духът му, и стана на часа; и повеле да му дадат да яде”. /Ев. на Лука, гл. 8, ст.43,44,54,55/.

Христос  съживява момичето, защото огромната лечебна сила на Христос обхваща всичките части на човешкото същество. Това е лечебното въздействие на Аза, на Духа на Христос.

Но, в бъдещата еволюция на човечеството великият идеал на човека е чрез своят висш Аз          , според степента на своето развитие да има пълно господство над своето астрално, етерно, дори и над физическото си тяло.

Изцеление от Христос според Евангелието на Йоан

В Евангелието на Йоан се разказва как Исус Христос излекувал сляпороден човек. Слепият човек проглежда чрез непосредствено лечебно въздействие на Христос, като победител на болестите и смъртта. Тук е проявена пълната мощ на оздравителната сила на Христос. Йоан разкрива дълбоката мистерийна тайна, която той добре познава. Лечебната сила на Христос е в Неговото тяло, Земята която трябва да се проникне от същността на Христовия Дух.

 Разказва се как Исус Христос взима пръст, навлажнява я със слюнка и я слага на очите на слепият човек. Той слага там проникнатото от Духа Свое тяло - пръстта. В слюнката на Христос има жива оздравителна сила, която заедно с пръстта, със земята е вълшебната субстанция поставена от Христос върху очите на слепородения и той проглежда. Христос е Духът на Земята, Земята е Неговото тяло. Исус Христос одухотворява Земята, дава нещо от Себе си, за да прогледне слепият.

“И когато заминаваше, виде едного человека слеп от рождението си. . .Това като рече, плюна на земята, и направи кал от плюнката, и помаза с калта очите на слепия, и рече му: Иди омий в къпалнята Силоам /което се тълкува Изпратен/. И Тъй, отиде, оми се, и дойде прогледнал” /Ев. на Йоан гл. 9, ст.1,6,7/.

Това знамение на Христос крие огромни тайни, които още и днес не са разкрити и достъпни за човека, потънал дълбоко в материята.

“Най-дълбоката тайна на моята същност е “Аз-съм”, истината и непреходната сила на “Аз-съм” или на Азът, която толкова могъщо прониква в другите тела, трябва да се влее в човека. Тя се съдържа в Духа на Земята”. . . “Това което живее като еднократен импулс в Христос, постепенно трябва да бъде постигнато от цялото човечество, така че собствените сили на Аза да се превърнат същевременно и в лечебни, в оздравителни сили. Днес хората все още не могат да постигнат това, понеже то ще стане едва в следващите периоди на човешката еволюция” – пише д-р Рудолф Щайнер”.

                                                Доц. д-р Иванка Кирова, к.м.н.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 904192
Постинги: 852
Коментари: 120
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930