Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2018 18:52 - ПОЛИНА ФЕТОВА - ЗА АДВЕНТА
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През четирите седмици преди Рождество сме оставени да действаме сами. В народния календар тези дни ги наричат "мръсни" или "вълчи" дни. 

-----------
Увлечени от материалистичната си дресура на мислене и светоусещане, свързваме Коледните празници повече с почивка в планината, купуване на подаръци, подготовка на елхата, трапезата и организация на семейството за святата нощ.

По-чувствителните натури обаче усещат смътно безпокойство с приближаването на Рождество. Отчетено е, че в този период зачестяват самоубийствата и злополуките.

Нека си припомним какво казва християнската наука по въпроса:

Всяка година, когато Слънцето встъпва в знака на Скорпиона, препятстващите духове се надигат, за да не допуснат новото раждане на духовното слънце в човешката душа. Това е предвидено да се случи на Рождество. В периода на адвента на всеки човек се дават четири вида изкушения чрез злото, независимо дали го осъзнава или не.

В първата седмица тъмните сили ни атакуват физически и се стремят да ни вкарат в илюзията, че материята тържествува и всички са й подвластни. В най-лекия вариант явлението може да ни докара досаден вирус, който да разруши компютъра ни с ценна информация или нещо да прати новия ни телефон на сервиз за почти месец – ужасно. Не дай, Боже да ни сполети нещо повече. Целта е да стигнем до отчаяние. 
За да го издържим, ни е нужна добродетелта справедливост. Важно е човек да помни, че кармата е изравнител в човешките съдби и да не се безпокои.

През втората седмица противоборстващите сили нападат по-фините ни структури, завладявайки човешкия говор. Те целят да ни свържат с егоизма и от меч на истината, словото да стане жило на змия. 
Тук се нуждаем умереност и разсъдливост.

В третата седмица Дяволът и Сатаната пристъпват към емоционалната ни същност и пробуждат в нея всевъзможни страсти, опасения и страхове от духовното. Ужасът влиза в подсъзнанието на човека и оставен без цел, той трябва да търси опорната точка единствено във висшия си Аз. 
На помощ идват качествата мъжество и храброст.

През четвъртата седмица преодоляваме чувство на огромната ледена самота и нараснало съмнение в битието. Тогава се сблъскваме с най-низшата си природа. Това е най-благоприятното време за вглъбяване в себе си, защото постепенно оставаме все по-сами.

В първата седмица от нас се отдръпва влиянието на архаите, за да се издигнем със собствени сили до общочовешките интереси.

През втората си отива до известна степен и архангелът на народа, за да внесем сами идеализма в речта си.

В третата седмица изчезва дори ангелът хранител, така че отношението на човека с близкото му обкръжение да стане негово собствено осъзнато дело. Но това отдръпване е само привидно, за да се види личното ниво на всеки един от нас без помощ „от горе“, която по принцип имаме през останалото време.

Всичко това може да се сравни огледално с евангелския разказ за трите изкушения към Христос в пустинята.

Най-напред Дяволът атакува материалното тяло. Той казва на Божия син: „Със Силата на Твоето Слово превърни тези камъни в хляб.“. Отговорът е: „Не само с хляб живее човек. Той живее от всяко слово, което излиза от Божията уста.“ 
От този отказ на Спасителя да злоупотребява с властта си е заложена духовна сила в човешкото физическо тяло. Тя трябва да бъде насочена единствено за развитието на човечеството.

Във второто изпитание изкушението „да скочи от скалата“ цели доказване на висша магическа власт над етерните сили на Земята, а не жертвено служене на света. Божият син отговаря: „Ти си длъжен да поставиш себе си в служба на Божествената сила, която те води, а не на своето своеволие“. 
От това в етерното ни тяло е била внесена субстанция, даваща силата да поставим всичко свършено от нас в служба на божественото.

Третото изкушение е свързано с астралното тяло и възможността да получим магическа власт над всички видими и невидими светове, на което Спасителят отговаря в същия тон.

Благодарение на Христос, издържал и трите изпитания, в нас са били заложени силите, даващи ни възможност да се справим с провокациите на злото всяка година преди Рождество.

    1Lozko Pilev     Споделяне Преди 1 година         image     Ivanka Kirova сподели публикация. 2 декември 2017 г. в 19:16 ч. ·        image Krasimir Pilev добави публикация в албума: Музика • Music. 1 декември 2017 г. в 22:24 ч.  

It happened in Monterey, a long time ago
I met her in Monterey, in old Mexico
Stars and steel guitars
And luscious lips, as red as wine
Broke somebody"s heart...

Вижте повече image  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 905662
Постинги: 852
Коментари: 120
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930