Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2015 13:34 - ВОДАТА - ИЗВОР НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 1085 Коментари: 0 Гласове:
1



 ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ

 

Водата е основна съставка на живия организъм. При възрастен човек тя заема 70% от телесната маса , а при децата – даже 90%! Както образно се изразява големият учен д-р Рудолф Щайнер “човекът е една ходеща водна колона”.

Според А.Сент-Джорджи /Нобелов лауреат за откритията си в биоенергетиката на човека/ водата е структурна “матрица” на живота.

Водата има определена структура, наподобяваща кристалната решетка на леда. Тя се дължи на водородните връзки, които свързват няколко водни молекули в образувания с различна форма. Те съществуват много кратко време, разпадат се и след това се образуват нови. Тези бързи процеси на разпадане и образуване на структурни образувания имат характер на пулсиране, трептене. Времето на живот и честотата на трептене на водните микроструктури зависи от налягането и температурата на водата, от разтворените в нея вещества, от електромагнитните условия и пр.

Водата е носител на биоенергията, на самата жизненост и тонус на организма. С потоците на всички течности във физическото тяло се оживотворява нашият организъм, с тях се носи “жизненото ни тяло”.

Една от най-важните функции на водата в човека е, че тя е средата на енергийното и информационна пренасяне /протичане/. Счита се, че информацията, съдържаща се в гена, се пренася от водните слоеве около гена.

Японски учени са доказали, че в кристалната решетка на водата се отпечатва и носи паметта. Според д-р Рудолф Щайнер носеното от водата “жизнено тяло” е мястото където се отпечатва нашата памет, нашите спомени.

Водата е течната среда, в която се разтварят веществата и се извършват някои биохимични реакции на организма, обмяната на веществата. Чрез водата се изхвърлят от организма отпадните продукти и вредните вещества, тя почиства тъканите.

Има проучвания, че електромагнитните лъчения при слънчеви изригвания, бури и други космически радиации действуват върху организма посредством неговата водна среда. Промените в магнитното поле на земята, както и всички явления на слънчевата активност се отразяват върху структурата и свойствата на водата.

 Съществено е да знаем свойствата на водата извън човешкия организъм. Особено биологично активна е водата, която се съдържа в растенията. Набавяната чрез суровите плодове и зеленчуци вода има важно значение за човека. Биологично активни, а оттам и лечебни са минералните води. Установено е, че тяхното биологично действие е най-голямо, когато се пият непосредствено при извора им. Същото се отнася и за обикновената вода, ако се пие при самия извор.

Снежната вода също има интересни свойства. Тя е с изразен ефект за стимулиране растежа и регенерацията на тъканите. Доказано е активиращото действие на вода, получена от чист, разтопен лед.

Човекът използва водата  и външно: за хигиенни нужди, закаляване, оздравителни водни процедури.

Водата може да се използува за лечение, профилактика и закаляване като:

- Обикновена чешмяна вода. Тя може да се ползва като: парни бани или различни видове водни процедури:  влажно обтриване, обливане, душове, вани, къпане във водни басейни  и пр.

-  Обогатена чешмяна вода /с билки, екстракти, газове и др./.

-  Естествена минерална вода.

          Повечето от водните процедури могат да се извършват в къщи. В следващите броеве на вестника ще бъдат дадени методиките на водните процедури за приложение от всеки в домашни условия. Въздействието им е различно и се определя от редица фактори.

          Известно е, че след голяма физическа или психическа умора един душ или вана отморява, ободрява, тонизира и дава енергия и сила много повече от кафето и други стимуланти. Нека да заменим сутрин кафето с душ, а вечер да снемем умората с вана!

 

                                       Доц.д-р Иванка Кирова, к.м.н.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 911465
Постинги: 853
Коментари: 120
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930