Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2021 16:11 - СТО И ШЩЕЙСЕТ ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РУДОЛФ ЩАЙНЕР
Автор: ivankakirova Категория: Други   
Прочетен: 434 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Сто и шейсет години от рождението на Рудолф Щайнер - Учителя, призван да отгърне завесата за света на Духа пред човечеството Submitted by admin 2 on Съб., 27/02/2021 - 07:44
  • Дорина Василева
image

Днес се навършват 160 години от рождението на моя Учител.

Реших първите думи, които днес ще промисля в душата си, първите думи, които ще напиша в това слънчево февруарско утро, първите чувства, в които вътрешно ще засияя, да бъдат за теб, Учителю!

Години наред в този ден издирвах нещо ценно, което си казал или нещо ценно, което други, които са те познавали  и са почувствали, са изляли в слово за теб.

Днес искам аз да ти посветя моите думи, моите чувства и моите мисли. Делата отдавна посвещавам и дарявам на света. Но никога не съм говорила за чувствата си към теб. Сега вече мога и трябва.

В годините винаги, когато съм се обръщала към теб в душата си, към твоята душа, съм чувствала една дълбока болка и са бликвали сълзи в очите ми. Чувствах, че много си страдал, защото си знаел и виждал още тогава, както и сега.

Искам да ти благодаря за това, че отвори душата си и дари своите знания на всички нас. За това, че отвори Пътя към Духа за човечеството във времената на Петата епоха и му даде шанса да избере своето бъдеще. 

Благодаря ти, че одухотвори знанията ни и разтвори сетивата ни за един различен и много по-истински свят - земния и космическия, за хората около нас, за забележимите и малките всъщност толкова ценни неща в света и в живота. Благодаря ти, че ни посочи силите, които можем да развиваме за добро. Благодаря ти, че ни свърза с природата в света и всемира по онзи естествен начин, по който винаги е трябвало да се свържем. Благодаря ти, че всичко онова, което ни остави, дълбоко импулсира идеите и волята ни за дела, за да не губим надежда, да не прекланяме глава, да не потъваме в униние. 

Ти видя всичко, което беше около теб, което е сега и което ще бъде, и ни го разкри без капка суета - честно, искрено, отговорно, с вяра в нас. Може би за това страдаше - дали ще разберем разкритото.

Със сигурност очите ми ще продължават да се пълнят със сълзи. Вероятно винаги ще е така. 

Дълбок поклон, Учителю на хората от цял свят, на моята душа! И нека душата ми със светлина, топлина и безкрайна обич подкрепя Пътя ти!

Дорина

 

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aniste - Учителят е забележителен, ама вие ...
28.02.2021 17:28
Учителят е забележителен, ама вие българските антропософи сте отвратително догматични и отблъскващи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivankakirova
Категория: Други
Прочетен: 911547
Постинги: 853
Коментари: 120
Гласове: 621
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930